מדרסים בטכנולוגיה מתקדמת – למגוון מחלות בכף הרגל
הצורך בפיתוח שיטת אורטוטק בייצור מדרסים נוצר בעקבות חוסר מענה אורטופדי שנוצר אצל חולי סכרת, חולים ראומטיים וחולים שהתלוננו על כאבים קשים באזור המטטרסל. לצורך פיתוח השיטה, התכנסו לעבודה משותפת מספר מומחים בניהם רופאים אורטופדיים, טכנאי נעליים אורטופדיות, טכנאי מדרסים ובניית מדרסים שעבדו בצמוד למרכז החינוכי במינכן לטכנולוגית נעליים אורטופדיות, במטרה להמציא מדרסים בטכנולוגיה מתקדמת.
פה ראוי להזכיר כי אחד מהמפתחים של שיטת אורטוטק, ליווה באופן צמוד את יגאל דרורי מייסד המכון, שהביא את השיטה לארץ לפני כ-40 שנה. יאיר דרורי, הבעלים והמנהל של המכון כיום, למד את השיטה במשך שנים בגרמניה והתמחה בתואר טכנאי מדרסים מוסמך (Orthopadie Schuh und Technik) בייצור מדרסים.
תכונות השעם הטבעי
הרעיון סביב פיתוח המדרס היה לתת חיזוק לשרירים מסוימים בכף הרגל ולאפשר יציבות לעקב בפתיחת ההליכה. לצורך כך, נפלה הבחירה על שימוש בשעם טבעי המשופע בתכונות רפואיות.
שעם הינו חומר מוצק וקשיח, יכול להחזיק יציבות גם במשקלים כבדים ובשילוב החלק העליון של המדרס הוא מביא להפחתה של 98% מהזעזועים הנגרמים בתנועה.
מדובר בחומר אלסטי, טבעי ונושם המתאים לרגליים סכרתיות הזקוקות לאוורור תמידי.
השימוש בשעם טבעי נותן תמיכה מקסימלית לקשתות כך הרגל – לקשת האורכית (מידיאלית) לקשת החיצונית (לטרלית) ולקשת רוחבית (מטטרסלית).
בנוסף ניתן לתכנן את התמיכה בקורה המטטרסלית הראשונה והחמישית ולהעביר את הלחץ לקשת כך שהיא מתאימה לתנועת גילגול האופטימלית של כף הרגל.
ניסויים קליניים באוכלוסיית היעד
לפני שהפכה שיטת אורטוטק (ORTHOTECH) למסחרית, ביצעו המפתחים סבב ניסויים קליניים ובדיקות על 3 אוכלוסיות המאופיינות בצורך למדרסים. חולי סכרת, ספורטאים וחיילי צבא ארה"ב.
הניסויים הוכרזו כהצלחה אדירה והוכיחו כי השיטה נותנת מענה למבחר רב של בעיות ומחלות בכף הרגל ביניהם: ראשי מטטרסלים, דורבנים, קשתות גבוהות ,קשתות נמוכות ועוד..
עוד הוכח כי שימוש במדרס זה מאפשר יציבות, כיוונון אופטימלי של העקב ויצירת "אמבטיה" אשר מעבירה את הכח ישירות קדימה ומשחררת את הלחץ מהקשת הרוחבית. מעבר לשחרור הלחץ והיכולת לנוע באופן חופשי יותר, העברת הכח נותנת יתרון אדיר לספורטאים ורצים ועל כן מדובר במדרסים שבשינויים קלים יכולים להפוך ממש למכונות ריצה כאשר מדובר בספורטאים מקצועיים..